Print this page Generate PDF

Обавјештења и информације

Број читања: 9364
23. 03. 2020.

Obraćanje Predsjednika opštine Šavnik

Категорија: Novosti
Објавио/ла: vladimir

 

Poštovani sugrađani i sugrađanke,

Svjedoci smo da je pojava korona virusa (covid 19), drastično promijenila život u Crnoj Gori, pa i u našoj opštini. Svi se pitaju koliko će ovo trajati, kako će se završiti...Odgovore na ova pitanja ne znam, ali znam da imamo isti zadatak i da moramo da ga riješimo zajedničkim snagama. Sve je na nama, na svakom pojedincu. Moramo da pokažemo da smo disciplinovani, saosjećajni i solidarni.
 
Stoga vas pozivam, da se strogo pridržavate mjera koje je donio Nacionalni koordinacion tim i Opštinski tim zaštite i spašavanja, kao i mjera koje će biti donijete u budućnosti.
 
Ostanite u izolaciji, držite distancu jedni od drugih, poštujte preporuke Institita za javno zdravlje i naredbe Ministarstva zdravlja, sačuvajte tako sebe, svoju porodicu i čitavu zajednicu! To nam je jedini lijek u ovom trenutku i jedini način da sačuvamo živote! A svaki život je bitan! Stoga svaki pojedinac je odgovoran za sebe, svoju porodicu i društvo!
 
Jedino na taj način doprinijećemo prevazilaženju ove krize i izaći kao pobjednici!

Uvjeren sam da zajednički možemo to da učinimo, kao što smo to pokazali mogo puta do sada.
 
Lokalna samouprava i javne službe su tu da djeluju, da pruže podršku i pomoć u svakom trenutku, za sve građane Šavnika, posebno one najugroženije.
 
Dragi sugrađani i sugrađanke,
Ostanimo doma!
 

Predsjednik Opštine, Vlatko Vuković