Print this page Generate PDF

Обавјештења и информације

Број читања: 641
18. 02. 2020.

ПРЕДСТАВЉЕН АГРОБУЏЕТ ПОЉОПРИВРЕДНИМ ПРОИЗВОЂАЧИМА СА ПОДРУЧЈА ОПШТИНЕ ШАВНИК

Категорија: Новости
Објавио/ла: vladimir
ПРЕДСТАВЉЕН АГРОБУЏЕТ ПОЉОПРИВРЕДНИМ ПРОИЗВОЂАЧИМА СА ПОДРУЧЈА ОПШТИНЕ ШАВНИК
 
Присутне пољопривредне произвођаче прије презентације Агробуџета поздравио је Предсједник општине господин Влатко Вуковић, који је позвао произвођаче да доступне мјере подршке искористе у што већем броју и да се партнерским односом, вриједних домаћина, Министарства пољопривреде и локалних самоуправа настави развој и унапрјеђење црногорске пољопривредне производње.
 
 
Представници Министарства пољопривреде и руралног развоја информисали су пољопривредне произвођаче о мјерама подршке, условима за добијање премија, могућностима бесповратне подршке инвестицијама кроз јавне позиве, критеријумима и условима за остваривање права на подршку. Акценат је био и на новинама у одређеним мјерама Агробуџета за 2020. годину који износи 61 милион еура.
На презентацији је истакнуто да је упис у Регистар пољопривредних газдинстава основни услов за коришћење било које од агробуџетских мјера, па су позвани пољопривредни произвођачи који то да сада нијесу учинили, да се упишу.
 
Присутни пољопривредни произвођачи су изразили велико интересовање за мјере подршке које су усмјерене на повећање сточног фонда, унапређење прераде млијека на газдинству, као и за набавку ситне механизације која би им унаприједила пословање.
Представници Министарства позвали су пољопривредне произвођаче да прате актуелне објаве јавних позива, како би правовремено и уз подршку савјетодавних служби, остварили право на жељену подршку.

АГРОБИЗНИС ИНФО ЦЕНТАР